Mobilbahis bonus

1974 Batı Almanya Dünya Kupası Ülkemizde İlk Canlı Yayınlanan Dünya Kupası

Maç başına tutturulan gol ortalamasıyla birlikte oldukça yüksek sayıda golün atıldığı turnuvada Panzerler her rakibini ezdi geçti. Özellikle 1974 yılında ortaya koyulan performans, Doğu Almanya ile Batı Almanya arasındaki rekabetle tekrar gündeme gelmelerini sağladı. Türkiye’de ilk kez yayınlanan turnuvada milyonlarca kişi için özel olarak hizmet verilmeye devam ediliyor. 1974 Dünya Kupası Ülkemizde İlk Canlı Yayınlanan Dünya Kupası olma özelliği taşımaktadır.

1974 yılında ortaya koyulan performansla birlikte Batı Almanya’nın direkt olarak favori gösterilmesine neden oluyordu. Doğu Alman kadrosu daha kaliteli olmasa da, batıyı yenmesi nedeniyle bir anda Dünya gündemine oturdu.

Doğan Babacan İlk Kırmızı Kartı

Dünya kupaları tarihinde ilk kez Türkiye’den bir hakemin turnuvada görev aldığı ve en önemli karşılaşmalardan birini yönettiği görüldü. Batı Almanya ile Şili arasında oynanan müsabakada düdük çalan Doğan Babacan’ın hiçbir hata yapmadan maçı yönetmiş olması da tarihe geçti. Güney Amerika ekibine gösterdiği kırmızı kart, Dünya kupaları tarihindeki ilk kırmızı karttır. Hatalı olduğunu söyleyenler bulunduğu gibi, tamamen doğru verilmiş kart olduğunu söyleyenler de bulunuyor.

Oynanan karşılaşmalarda atılan gol sayısı itibariyle 38 maçta toplamda 97 gole imza atılması da keyifli bir turnuva olduğunu gösteriyor. Maç başına düşen gol ortalamasının 2,6 olduğu hesaplanmış ve Polonya, turnuvada en çok gol atan takım olmuştur. Ardından Hollanda, en çok gol atan ikinci takım olarak adını turnuva tarihine yazdırdı fakat şampiyon Batı Almanya oldu.

İlk Kez Dünya Kupası Denildi

Turnuvada ilk kez ev sahibi takımın açılış maçını yapmadığına şahit olundu. Ayrıca daha önce Jules Rimet Kupası olarak tanımlanan organizasyonun ismi değiştirilerek, FIFA Dünya Kupası adıyla 1974 yılında anılmaya başlandı. Turnuvada ev sahibi takım Batı Almanya şampiyon oldu. Oynadığı yedi maçta altı galibiyet alarak, favori olmasının hakkını veren takım oldu. Türk Milli takımının katılmadığı turnuvada, ikiye bölünmüş Almanya için son derece önemli haberler yapılmaya başlandı.

Türkiye’de TV’den Yayınlanan İlk Turnuva

Türk televizyonlarında yayınlanan ilk Dünya Kupası olma özelliğine sahip 1974 Dünya Kupası, özellikle heyecanlı bir şekilde takip edilen 38 müsabakaya ev sahipliği yaptı.

2018 Dünya Kupası Haberlerini ve Maç Özetlerini Kaçırmamak İçin Hemen Abone Ol!